تحولات منطقه

گرمای هوا هنوز آن‌قدرها نیست که بخواهد در این صبح تابستانی در آخرین روزهای تیر ماه اذیتت کند. دنگ دنگ صدای زنگ ساعت از داخل صحن به گوش می‌رسد. یک، دو،... و هشت. یک ساعتی هنوز زمان باقی مانده است. بعضی‌ها که مثل من هول و هراس دیر شدن داشته‌اند از همین الان آمده‌اند، از بعضی‌ها هم هنوز خبری نیست.

تحصیل با طعم زیارت
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

یک ساعتی هنوز زمان باقی مانده است. بعضی‌ها که مثل من هول و هراس دیر شدن داشته‌اند از همین الان آمده‌اند، از بعضی‌ها هم هنوز خبری نیست. انگار گذاشته‌اند دقیقاً رأس ۸ و ۵۸ دقیقه بیایند!
۲۳ تیرماه یک اتفاق خاص آموزشی و تحصیلی در حرم‌مطهر رضوی رقم خورد. در این روز، مردان و زنان علاقه‌مند و داوطلبان به ادامه تحصیل در دانشگاه علوم اسلامی رضوی آزمون ورودی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دادند. داوطلبانی که علایقی خاص و اهدافی ویژه برای حضور در دانشگاهی دارند که به نام حضرت رضا(ع) و در بارگاه منور رضوی است.
 

تحصیل با برکت
در مجموع ۲هزارو۶۸۲ نفر در رقابت‌های مقاطع مختلف شرکت کرده‌اند.  ۳۵۹نفر از آن‌ها زن و ۲هزارو۳۲۳ نفر مرد هستند. دیپلمه‌ها هزارو۲۲۴ نفر، طلاب ۵۵۲نفر، داوطلبان کارشناسی ارشد ۶۳۳ نفر و دکترا ۲۷۳ نفر هستند و همزمان در شهرهای تبریز، اصفهان، اهواز، تهران، قم، شیراز، همدان، کرمان، ساری، بیرجند و تربت‌حیدریه آزمون برگزار می‌شود. آزمونی که شرکت‌کنندگان آن اهدافی خاص برای خود دارند.
زهرا حیدری یکی از داوطلبان مقطع کارشناسی ارشد است. او قصد ادامه تحصیل در رشته علوم قرآنی و حدیث را دارد. می‌گوید: اگر قرار بر تحصیل باشد باید جایی این اتفاق بیفتد که منبع خیر و برکات باشد. جایی که بدانی پس از چند سال مطالعه و تحقیق، علمی را آموخته‌ای که به درد دنیا و آخرت تو می‌خورد و برایت کارگشاست. علمی که هر روز با سلامی به حضرت رضا(ع) آغاز و تمام شود.

امتحان ورودی دانشگاه رضوی

یک فضای امن
خانم امینی قرار است فلسفه و کلام اسلامی بخواند. او دیپلم دارد و امسال تنها با هدف ادامه تحصیل در دانشگاه اسلامی رضوی قصد کنکور و آزمون کرده است. می‌گوید: همسرم علاقه شدیدی به ادامه تحصیل من دارد ولی برای ادامه، نیاز به یک فضای امن داشتم که با خیال راحت بتوانم به درس و زندگی ادامه دهم. یکی از بهترین امکانات و شرایط دانشگاه علوم رضوی همین تفکیک جنسیتی است که  دارد. نمی‌خواهم بگویم فضای دانشگاه‌های دیگر ناامن است ولی برای افرادی مثل  من که فضاهای ارتباطی مهم است این دانشگاه ایده‌آل است.

عاقبت به‌خیری
عاطفه رنجبر یکی دیگر از داوطلبان است؛ قصد ادامه تحصیل در رشته حقوق بین‌الملل در مقطع کارشناسی ارشد را دارد. او می‌گوید: وقتی در حرم امام رضا(ع) درس می‌خوانی از یک چیز مطمئن هستی؛ اینکه بعد از چند ترم درس خواندن به دیدن هر روز حرم خو کرده‌ای و آن را ادامه خواهی داد. از طرفی دیگر برای خیلی‌ها مثل من که کار می‌کنند و پهلوی چربی از نظر مالی ندارند ادامه تحصیل در این دانشگاه خیلی خوب است؛ با هزینه‌ای کم می‌توانیم ادامه تحصیل بدهیم.

امتحان ورودی دانشگاه رضوی

دو زیارت
آقایان بخش عظیمی از شرکت‌کنندگان آزمون ورودی امسال هستند. امیر حسین‌زاده که قصد تحصیل در رشته جامعه‌شناسی را دارد، می‌گوید: من برای آمدن به دانشگاه علوم رضوی دو هدف خاص دارم. یکی آقا امام رضا(ع) و دیگری مادرم است. سال گذشته که فوت کرد او را در صحن حضرت زهرا(س) دفن کردیم. خیلی از روزها درس‌هایم را سرخاک او در رواق می‌خواندم و خواستم دعایم کند تا قبول شوم. هر روز که برای درس و تحصیل به این دانشگاه بیایم، پس از سلام به آقا پیش مادرم می‌روم. دانشگاه علوم رضوی برای من فقط ادامه تحصیل نیست بلکه دیدار با دو یار و زیارت حضرت و مادرم است.

هم درس هم عبادت
حسین قانعی هم از شرکت‌کنندگان آقاست. او برای ادامه تحصیل و انتخاب دانشگاه علوم رضوی یک نکته مهم داشته و آن هم ادامه تحصیل با هزینه‌ای کم و تقریباً صفر است. می‌گوید: الان شرایطی است که بهترین کار برای جوانان، ادامه تحصیل است؛ البته که داشتن حرفه هم خوب است. من در مکانیکی کنار پدرم کار می‌کنم. مدت‌هاست می‌گویم می‌خواهم ادامه تحصیل بدهم ولی با درآمد پدرم نمی‌شد تا اینکه به واسطه یکی از دوستانم، پارسال از نام‌نویسی دانشگاه علوم رضوی و شرایط خوب مالی که دارد با خبر شدم. خیلی دوست دارم یک حقوقدان یا وکیلی کارکشته شوم که بتوانم کمک‌های پدر و مادرم را کمی جبران کنم و عصای دست آن‌ها باشم. شنیده‌ام این دانشگاه هم استادان خوبی دارد و هم هزینه‌های آن کم است، اگر خدا بخواهد و آقا بطلبد تا دکترا پیش می‌روم.

امتحان ورودی دانشگاه رضوی

خوان برکت
هرکدام از داوطلبان برای ادامه تحصیل هدفی دارد اما هدف مشترک خیلی از آن‌ها تحصیل در کنار مضجع شریف رضوی و بهره بردن از خوان برکت این خانه و صحن و سراست.


۲۸ رشته در سه مقطع
آزمون‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای امسال دانشگاه رضوی علاوه برشهرهای ذکر شده در مشهد در دبیرستان دکتر علی شریعتی (کارشناسی طلاب)، دبیرستان شهید هاشمی‌نژاد و دبیرستان شهید جباریان (کارشناسی دیپلمه)، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، ساختمان شماره یک (کارشناسی ارشد و دکترای برادران) و در ساختمان شماره ۲ دانشگاه علوم اسلامی رضوی (کارشناسی ارشد و دکترای خواهران) برگزار شد.
داوطلبان مقطع کارشناسی در رشته‌های علوم قرآنی و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه و کلام اسلامی، حقوق، اقتصاد، زبان و ادبیات عربی، تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی و جامعه‌شناسی رقابت کردند. در مقطع کارشناسی ارشد نیز رشته‌های علوم قرآنی و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه و کلام اسلامی، حقوق بین‌الملل، حقوق خصوصی، علوم جزایی و جرم‌شناسی، تاریخ و تمدن ملل اسلامی، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات عربی، دانش اجتماعی مسلمین، فقه و حقوق وقف، علوم اقتصادی با گرایش بانکداری اسلامی، تبلیغ و ارتباطات دینی و در مقطع دکترا علوم قرآنی و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی با گرایش فقه جزایی فلسفه و کلام اسلامی، حقوق بین‌الملل با گرایش حقوق خصوصی، حقوق کیفری و جرم‌شناسی رشته‌های انتخابی رقابتی داوطلبان بود. به عبارتی در هشت رشته  کارشناسی، ۱۴رشته کارشناسی ارشد و ۶ رشته دکترا.
دانشگاه علوم اسلامی رضوی نخستین مجموعه با رویکرد تلفیقی حوزوی- دانشگاهی در ایران است که با همت تولیت فقید آستان قدس رضوی مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی، در هجدهم مرداد ۱۳۶۳ همزمان با تشکیل نخستین کنگره جهانی امام رضا(ع) رسماً افتتاح شد. مجموعه‌ای برآمده از دو مدرسه قدیمی و باسابقه میرزا جعفر و خیرات‌خان که در سال ۱۳۷۴ با تصویب اساس‌نامه آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی، برنامه آموزشی آن به تصویب شورای عالی برنامه‌ریزی وزارت علوم رسید. این دانشگاه با تأکید بر اصالت حوزوی و با رسالت تربیت فقیه، مبلغ، محقق و مدرس در رشته‌های مختلف علوم اسلامی و انسانی، به جذب و تربیت طلبه دانشجویان در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا اهتمام دارد.

خبرنگار: لیلا لاریچه

منبع: روزنامه قدس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.